Vaskeanvisning

Vaskeanvisning

Å vaske menstruasjonstrusene riktig er viktig for å få de ordentlig rene og bevare kvaliteten. Her er en enkel guide for hvordan du kan vaske mensentruser på en effektiv og hygienisk måte:

  1. Skyll i kaldt vann: Skyll trusen så fort du har anledning under kaldt vann. Dette hjelper med å fjerne mest mulig av blodet før det setter seg i fibrene.
  2. Håndvask eller maskinvask: Du kan velge å enten håndvaske trusen eller vaske den i vaskemaskinen. Håndvask er mer skånsomt og kan forlenge levetiden til undertøyet, mens vaskemaskinen er mer praktisk.
  3. Håndvask: Fyll en bolle eller vask med kaldt vann og tilsett en liten mengde mild såpe. La trusen suge i noen minutter, deretter forsiktig gni stoffet mellom hendene for å fjerne gjenværende flekker. Skyll grundig under kaldt rennende vann til såpen er helt borte.
  4. Maskinvask: Plasser trusen i en vaskepose eller en putevarepose for å beskytte den under vask. Velg en skånsom vaskesyklus på ca 40 °. Unngå bruk av for varmt vann, da det kan føre til at blodflekkene setter seg.
  5. Bruk riktig vaskemiddel: Velg et mildt og allergivennlig vaskemiddel uten sterke kjemikalier eller parfyme. Dette vil bidra til å unngå hudirritasjoner og allergiske reaksjoner.
  6. Unngå tøymykner: Tøymykner kan redusere stoffets absorberende evne, noe som ikke er ideelt for mensentruser. Unngå derfor bruk av tøymykner under vask.
  7. Tørking: Etter vask, klem forsiktig ut overflødig vann fra trusen. Unngå å vri eller vrenge stoffet, da det kan skade elastikken. Tørk trusen på en tørkestativ eller på en ren overflate. Unngå direkte sollys, da dette kan bleke stoffet.
  8. Sjekk kvaliteten: Ettersom mensentruser er spesielt laget for å være absorberende, kan gjentatt vasking og tørking over tid redusere deres evne til å beskytte. Sørg for å sjekke trusens kvalitet jevnlig og erstatte dem om nødvendig.