Har du hatt mensenpraten med datteren din?

Har du hatt mensenpraten med datteren din?

Mensen, tante rød, den tid av måneden, menstruasjon - uansett hva du kaller det, er det en naturlig del av en kvinnes liv. Likevel er det et emne som ofte er innhyllet i stillhet og tabu. For mange mødre er det viktig å bryte denne tausheten og åpne opp for en ærlig samtale om menstruasjon med døtrene sine.

Hvorfor er det så viktig?

Å fjerne skammen: Dessverre er det fortsatt mange som føler skam eller ubehag når det kommer til å snakke om mensen. Åpenhet hjelper døtre å forstå at dette er en naturlig prosess og ingenting å skamme seg over. Dette styrker deres selvtillit og egenverd.

Å gi kunnskap: Mensen er en tid med fysiske og emosjonelle endringer. Å informere datteren din om hva som skjer i kroppen deres og hvordan de kan ta vare på seg selv er avgjørende for deres velvære.

Å bygge tillit: Når du deler dine egne erfaringer og kunnskap om mensen, bygger det tillit med datteren din. Dette gjør det lettere for dem å snakke om eventuelle bekymringer eller spørsmål de måtte ha.

Hvordan kan du starte samtalen?

  1. Snakk om det nå og da – IKKE hold den STORE talen - Bruk ord som datteren din kan forstå, og unngå medisinske eller kryptiske begreper.
  2. Del dine egne erfaringer: Å dele din første mensopplevelse kan bidra til å bryte isen og få datteren din til å føle seg mer komfortabel med å dele sine spørsmål eller bekymringer.
  3. Ikke snakk kun om det biologiske – Vær også åpen om ubehag, søtsug og følelser
  4. Riktig beskyttelse til en hver tid: Lær henne om alle de ulike beskyttelsesalternativene som finnes på markedet slik at hun selv kan finne ut av hva som er best for henne. – Vær FORBEREDT!! Det er lurt å ha en mensentruse liggende i sekken når du føler tiden nærmer seg.

 

Vi anbefaler alle å tilby sin datter en Victoria Klassisk Teen - Alle tenåringsjenters følgesvenn rett før og under mensen

Designet for lette til middels blødninger og er derfor perfekt til:

  • Første dagene av mensen
  • Siste dagene av mensen
  • Perfekt å ha på de dagene man venter mensen – så slipper man uventede uhell.